¤Sajtos makaróni¤ *
Hozzávalók: 500 g makaróni 20 dkg trappista sajt * Elkészítés: A makarónit a szokásos módon sós vízben megfõzzük, majd leöntjük róla a vizet és lecsepegtetjük. Tûzálló tálat kivajazunk, beletesszük a makarónit, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Elõmelegített sütõben addig sütjük, míg a tetején a sajt meg nem pirul.
×Kínai rántott csirke× Hozzávalók: : 4 db csirkecomb, 4 db zöldhagyma, 2 ek. szójamártás, 1 ek. cherry, bors, 4 ek. kukoricaliszt, olaj a sütéshez Elkészítés: Összekeverjük a szóját, a cherryt és a borsot. A csirkecombokat megtisztítjuk, ebben a lében pácoljuk 1 órán át. A hagymából virágokat vágunk ki. Ez úgy történik, hogy a hagymát ujjnyi darabokra vágjuk, majd hossztengelye mentén két-három centi mélységben többször bevágjuk. Ettől a hagymaszár kissé virágszrűen szétnyílik. Fél órára jeges vízbe tesszük, akkor ezek a száracskák teljesen szétnyílnak, s a hagymából liliomszerű virág lesz. A csirkét kivesszük a pácból, alaposan megforgatjuk a kukoricalisztben, és forró olajban kisütjük. A hagymavirágokkal díszítve szervírozzuk.
×Omlós aprósüti×
: Hozzávalók kb. 50 darabhoz:
# 1/2 pohár tejföl # 4 dkg cukor # 3 evőkanál fehérbor # 2 evőkanál szilvapálinka # 3 tojássárgája # 30 dkg liszt # 20 dkg vaj # 2 tojásfehérje # 2 evőkanál cukor a szóráshoz
Előkészítés: A tejfölt a cukorral, a borral, a pálinkával és a tojássárgákkal összedolgozzuk. Belekeverjük a lisztet, és erőteljesen összegyúrjuk. Végül a hideg vajat kis darabokba hozzáadjuk, és gyors mozdulatokkal beledolgozzuk. A tésztát egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Elkészítés: Másnap a tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és nem túl nagy formákkal kiszaggatjuk. A tojásfehérjét lágy habbá verjük, és megkenjük vele a tészták tetejét. Megszórjuk a cukorral. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztákat a tepsire rakosgatjuk, és a sütőben 10-15 percig sütjük.
Munka: kb. 45 perc Fogyasztható: másnap 1 darab: 65 kcal |